Referencia-intézmény

                                   

A Tápiószőlős-Újszilvás Református Általános Iskola és Óvoda, Tápiószőlősi Általános
Iskolája: „Minősített referenciaintézmény” címet nyerte el 2014. június 5–én.
Referencia területünk: ÖKOISKOLAI/- óvodai, egyéb környezetpedagógia program alapján dolgozó intézmény

ÖKOISKOLA

Iskolánk az ÖKOISKOLA címet már második alkalommal nyerte el. A környezettudatosan cselekvő állampolgár eszményképét tartjuk szem előtt, hiszen a jövőgenerációját mi neveljük. A környezeti nevelés, a fenntarthatóság pedagógiájának elvei az iskolai élet minden területén érvényesülnek. A közös megközelítés, a pozitív minta, segít a környezettudatosság fejlesztésében. Nagyon fontos tudatosítani gyermekeinkkel, hogy ők hogyan óvhatják környezetüket.

A környezetvédelem alatt azt is meg kell, mutassuk a tanulóknak, hogy a „padtársad és a szomszéd néni is ugyanúgy a környezeted”, mint a fák és a virágok.

A referencia-intézmény meghatározása:

„A referencia-intézmény egyedi, más intézmények számára is példaértékű,működésében koherens, befogadó, gyermekközpontú pedagógiai gyakorlattal, szervezeti innovációval rendelkező és ezt szolgáltatásaiban publikálni, valamint átadni képes közoktatási intézmény.”

A referencia-intézmények a közoktatás fejlesztésének minősített bázisai lesznek. A referencia intézmények pedagógiai kultúrája és eszközrendszere egészében példaszerű,koherenciával bír, azaz tanulmányozható és elemeiben honosítható. Intézményünk több, összefüggő, kidolgozott jó gyakorlattal rendelkezik.

Jó gyakorlataink megtalálhatók:

EDUCATIO - Iskolatáska - Intézményi innováció - Jó gyakorlatok listája

menüpont alatt.