Hunyadiak nyomában

 

A Határtalanul „Hunyadiak nyomában Délvidéken” pályázat keretében résztvevő diákjainkkal az előkészítő szakaszban rendhagyó órákat tartottunk, és fakultatív tevékenységeket szerveztünk.

Körbejártuk képzeletben a kirándulásunk színhelyeit, ismerkedtünk Szerbia földrajzával. A tanulók kutatómunkát végeztek és PowerPoint bemutató segítségével megmutatták társaiknak kutatásaik eredményeit, majd felelevenítettük tudásunkat a Hunyadiak témakörben.

Készítettünk a vendéglátóink számára ajándékot, tárgy illetve műsor formájában.

Szerettük volna azoknak a gyermekeknek is az érdeklődését, kíváncsiságát felkelteni a várható kellemes élmények iránt, akik soha nem jártak még otthonuktól távol. Ezen a téren nagyon sikeres napot zártunk, sőt diákjaink is egyre közelebb kerültek egymáshoz.

A Szerbiában tett kirándulásunkról hazatérve egy lezáró, értékelő órát tartottunk. Néhány tanulónk élménybeszámolóval készült, megtekintettük a fotókat és levetítettük a videófelvételeket.

Egy rendezvény keretében bemutattuk iskolánk tanulóinak a legszebb képeinket, a készített műsorunkat. Beszéltek a gyerekek a Székelykevén megismert tanulók életéről, iskolájukról, továbbtanulási lehetőségeikről.

Büszkék vagyunk arra, hogy tanulóinkban erősödött az egymáshoz tartozás és a hazaszeretet érzése. Örülünk, hogy azok a diákok is részt vehettek ezen az élményekkel teli kiránduláson, akik hátrányos helyzetük miatt nem juthattak volna el ezekre a régi, történelmi helyekre.