A reformáció nyomában Erdélyben

 
Az Emberi Erőforrás Minisztériuma „Határtalanul!”programjának köszönhetően, a Tápiószőlős-Újszilvás Református Iskola és Óvoda 7. évfolyamának 45 tanulója és az őket kísérő 5 felnőtt tanulmányi kiránduláson vettek részt 2017. október 12. és 16-a között. Központi témája a reformáció volt. Mindemellett megismerhettük Erdély csodálatos természeti kincseit, irodalmi, történelmi események helyszíneit is, múltját, jelenét.

 A pályázati kiírásnak megfelelően előkészítő szakasz előzte meg az utat, ahol diákok,szülők, kísérők vettek részt. Ezeken megtörtént a tájékoztatás az utazás útvonaláról, hasznos tudnivalókról, felkészülést segítő előadásokat, beszélgetéseket tartottunk, saját kézzel ajándékokat készítettünk külhoni gyerekek számára.

 Az utazás során személyes megtapasztalással elmélyíthették az előzetes ismereteket. Érdeklődésük felkeltésével befogadóbbá váltak az alaposabb megismerésre. A kiránduláson  csodálatosan szép helyeken jártunk. Idegenvezetőnk segítségével az interaktív tanulás, változatos programok meghatározó élményt jelentettek valamennyi résztvevő számra. Szolgálatot teljesítettünk, adhattunk mások számára mi is valamit.

   A projekt zárásaként bemutató, értékelő órát tartottunk érdeklődő szülőknek, tanulóknak élményeinkről. Témanapunk magába foglalta a beszámolót, melyet az iskolánk valamennyi tanulója meghallgatott kirándulásunkról, élményeinkről, tapasztalatainkról. Diákjaink felidézték az átélt élményeket, az új ismereteket, így még intenzívebbé vált a tanulmányaink során megszerzett tudás, magyarságtudatunk. Most már valóban határtalanul.

  Hálával tartozunk Tápiószőlős Község Önkormányzatának, Újszilvás Község Önkormányzatának, református egyházközségeknek, lelkészeknek, hitoktatónknak, vállalkozásoknak, szülőknek támogatásukért, kísérőinknek segítőkész munkájukért.