Erasmus+Az Erasmus+ az Európai Unió egy olyan programja, mely sok más egyéb mellett az oktatást is támogatja. Iskolánk az iskolák közötti együttműködési program keretében nyert támogatást a „What’s your Impact on Earth?” (Milyen hatással vagyunk a Földre?) című nemzetközi projekt megvalósítására, mely 2017. szeptember elsejétől 2019. augusztus 31-ig tart.

A projekt keretében diákjaink megvizsgálják, hogy miként hat az ember jelenlétével közvetlen környezetére. Elsőként a talaj, a felszín és a rajta megjelenő élet sokféleségét fogják kutatni, ezt követően a vidék vízkészletét veszik nagyítólencse alá, majd a levegő minőségével ismerkednek meg. Végül mindennapi élelmiszereinkkel, étkezési szokásainkkal kapcsolatban végeznek majd vizsgálatokat.

Eredményeiket nemzetközi fórumokon és partnertalálkozókon osztják meg a projektben részt vevő másik öt ország: Lengyelország, Észtország, Litvánia, Olaszország, Portugália, diákjaival, tanáraival.

Ebben, és a következő tanévben is 8. osztályos diákjaink alkotják majd azt a magot, mely a feladatok oroszlán részét végzi egy délutáni szakkör keretében. Ennek vezetője Dömök Szilvia tanárnő, segítői Molnárné Szabó Szilvia és Kiss Ferencné tanárnők. A szakkörön nem csak természettudományos ismereteiket bővíthetik a gyerekek, s érdekes kirándulásokon vehetnek részt, de angol nyelvi fejlesztésben is részük lehet, hiszen a projekt munkanyelve az angol. A legügyesebbek kipróbálhatják nyelvtudásukat egy külföldi tanulmányi úton is, melynek költségeit a pályázat fedezi.

Az első partnertalálkozó Tápiószőlősön és Újszilváson kerül megrendezésre 2017. november 6-9. között. Öt országból 11 tanár érkezik majd, hogy megvitassák a két éves közös munka részleteit.

VÁRJUK ŐKET SZERETETTEL!