Jelenetek az Erasmus klub életéből

 

Az Erasmus klub tagjai kéthetente vesznek részt foglalkozásokon, ahol az angol társalgáson kívül különféle környezetvédelmi kérdésekkel is foglalkoznak. Az első félév témája: a föld, a talaj volt, s a rajta megjelenő sokféle életforma, vagyis a biodiverzitás.

Ennek jegyében ellátogattak a tápiószelei Magbankba, ahol a Kárpát-medencében fellelhető őshonos növényi magokat, elsősorban haszonnövények magjait, gyűjtik. Az itt dolgozók figyelemmel kísérik a környék diverzitásának változását, erről hallhattak diákjaink egy érdekes előadást.

 

Egy másik alkalommal terepgyakorlaton voltunk Molnárné Szabó Szilvia vezetésével, s a helyi erdők diverzitását, növényi sokszínűségét vizsgáltuk meg.

 

A talajvizsgálatot, illetve néhány kémiai kísérletet Zsóka néni segítségével végezték el szakköröseink. Itt a résztvevőknek azt is sikerült kideríteniük, hogy az otthonról hozott kerti talajnak mennyi Ph-értéke.

 

Márciusban pedig irány Portugália! Három diákunk két tanár kíséretével egy nemzetközi projekttalálkozón vesz részt, ahol megismerkednek a többi részt vevő ország diákjaival, és beszámolnak eddigi munkájukról. Izgalmas utazás lesz!

 

Az Erasmus projekt címe: What’s your impact on Earth? További részleteket a projekt facebook oldalán, illetve a honlapján olvashatnak.

http://whatsyourimpact.eu/

https://www.facebook.com/whatsyourimpacteu/